Generaties op ontdekking - Airborne Museum compleet vernieuwd!


Airborne Museum compleet vernieuwd!

In de prachtig gerestaureerde villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen in september ’44, beleef je de wereldberoemde Slag om Arnhem als nooit tevoren.

 

 

 

 

In de ondergrondse Airborne Experience

wordt de geschiedenis werkelijkheid. Je stapt er in de voetsporen van een Britse militair en maakt deel uit van de operatie die in Nederland een eind had moeten maken aan de Tweede Wereldoorlog. De Airborne Experience is een intense ervaring en voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

De nieuwe kindertentoonstelling Waterschapsheuvel

(Watership Down) is gebaseerd op het gelijknamige, wereldberoemde verhaal van de Britse auteur Richard Adams dat in 1978 voor het eerst verfilmd werd en in 2018 in een nieuwe BBC/Netflix-serie werd uitgebracht. Adams baseerde het boek op zijn eigen oorlogservaringen. Hij maakte tijdens Operatie Market Garden namelijk deel uit van de 250th Light Company van het Royal Army Service Corps.  In deze tentoonstelling ga je in de konijnenwereld op zoek naar de ideale plek om te wonen. Alleen door samen te werken vind je de sleutel tot vrede. Waterschapsheuvel gaat over vrijheid en democratie, zit boordevol verrassingen en is voor kinderen vanaf 8 jaar en hun (groot)ouders.

Geschikt voor minimaal 3 personen, waarvan 1 kind.
Voor Waterschapsheuvel dien je vooraf (gratis) tickets te reserveren. Bestel deze op de online ticketing pagina bij ‘Aanvullend’, nadat je reguliere tickets hebt gereserveerd.

Kijk voor meer informatie op Airbornemuseum.nl

Airborne Museum at Hartenstein
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek
Telefoon: (026) 333 77 10
E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanvullende informatie

Plaats: Oosterbeek
Provincie: Gelderland
 • Tabletgame Family Challenge

  Tabletgame Family Challenge

  Wil je de roerige geschiedenis van Hanzestad Zutphen beleven? Ervaren hoe het is om je eigen dukaten bij elkaar te sprokkelen? Doe dan samen met je gezin of familie de Family Challenge in het Stedelijk…
 • Het Scheepvaartmuseum

  Het Scheepvaartmuseum

  De tentoonstellingen van Het Scheepvaartmuseum zijn divers en voor alle leeftijden. Interactieve tentoonstellingen voor de kinderen, historische feitjes voor de maritieme liefhebber, kunstobjecten voor de cultuurliefhebber en prachtige verhalen over de maritieme geschiedenis. 
 • Laat u verrassen in het Veenkoloniaal Museum

  Laat u verrassen in het Veenkoloniaal Museum

  Ontdek de Gouden Eeuw van de Groninger Veenkoloniën in Veendam
 • Ontdek DierenPark Amersfoort

  Ontdek DierenPark Amersfoort

  Dé dierentuin voor kinderen! Neem alvast een kijkje! Elke wereld is anders en elke wereld ontdek je op een andere manier.
 • Ontmoet mij

  Ontmoet mij

  Jaarthema 2020 : Ontmoeten is van alle tijden: het verleden, het heden en de toekomst. Het draait om diverse mensen, met ieder hun eigen verhaal. In het Nederlands Openluchtmuseum staat dit jaar het thema Ontmoet Mij…